Prva reakcija iz RS na saopštenje PIC-a

Vijesti 10. feb 202217:396 komentara
Podijeli:
Izvor: PIC BiH (N1)

Predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović poručila je danas da nikakva odluka Savjeta za implemetnaciju mira /PIC/ neće pomoći da se riješi bilo koji problem u državi Bosni i Hercegovini, već samo unutrašnji dijalog i dogovor.

Na pitanje Srne da prokomentariše vanredno zasjedanje PIC-a povodom usvajanja Nacrta zakona o VSTS-u Republike Srpske, Cvijanović je rekla da bi im pametnije bilo da su podstakli na unutrašnji dijalog i pomogli da se dođe do rješenja koje će relaksirati odnose i biti po volji svih, nego što smišljaju kako će ponovo na ovaj ili onaj način djelovati umjesto domaćih institucija.

Ona očekuje, kako je istakla, “tradicionalno loš pristup, nerealan, ignorantski prema potrebama multietničke države i navijački kao što se to vidjelo mnogo puta”.

“Neće pomoći nikakva odluka PIC-a da se riješi bilo koji problem, već samo unutrašnji dijalog i dogovor. Tako da nema tu šta ni da se komentariše. Podstaknite Bošnjake da pričaju sa svojim sunarodnicima Srbima i Hrvatima i konačno urede zajedničku državu zajedničkim snagama. To mi je jedina poruka i komentar”, rekla je Cvijanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar