PU Trebinje: Detalji spašavanja Slovenke na Veležu

Vijesti 14. feb 202213:08 > 13:11 0 komentara
PU Trebinje

Iz Policijske uprave Trebinje danas su pojasnili detalje jučerašnje akcije spašavanja državljanke Slovenije na planini Velež.

Iz PU navode da je Slovenka pronađena jučer oko 18,00 sati na nepristupačnom terenu vijenca planine Velež, na lokalitetu Brasina u blizini međuentitske linije.

Naime, dana 13.02.2022. godine oko 13:50 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Nevesinje obratila se državljanka Republike Slovenije i tom prilikom prijavila da je dana 11.02.2022. godine iz Mostara otišla na skijanje u mjestu Podveležje, da se nakon jake sniježne oluje izgubila, te da je u jako teškom zdravstvenom stanju i da strahuje da neće preživjeti još jednu noć napolju. Odmah po zaprimanju prijave, policijski službenici Policijske stanice Nevesinje, organizovali su potragu u rejonu planine Velež. Nakon opsežne pretrage terena od strane policijskih službenika Policijske stanice Nevesinje i pripadnika Civilne zaštite i Teritorijalne vatrogasne jedinice opštine Nevesinje, oko 18:00 časova na lokalitetu Brasina pronađena je osoba za kojam se tragalo.

Nakon pronalaska i evakuacije, policijski službenici Policijske stanice Nevesinje su Slovenku predali pripadnicima službe hitne pomoći Doma zdravlja Mostar radi ukazivanja ljekarske pomoći i dalje hospitalizacije.

U akciji je bila angažovana i ekipa Gorske službe spašavanja Mostar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!