Purić: Fikret Abdić naredbom spriječio ulazak vijećnika u zgradu Općine

Vijesti 28. okt 202115:24 > 15:26 1 komentar
Općina Velika Kladuša

Vijećnik Naše stranke Amir Purić kazao je kako je Fikret Abdić, načelnik Općine Velika Kladuša, spriječio ulazak novo predsjedavajućeg Općinskog vijeća i vijećnika u zgradu. Podsjetimo, Općinsko vijeće je 25. oktobra izglasalo opoziv Fikreta Abdića.

“Fikret Abdić naredio zaštitarima da ne dozvole ulazak novom predsjedavajućem i vijećnicima u zgradu Općine. Kabinet ne prima ništa ni iz pisarnice kako ne bi morao upisati odluke u Službeni glasnik. Mini autonomija”, napisao je Purić.

Opoziv načelnika Abdića izglasan je na inicijativu vijećnika SDA, NES-a, SDP-a, Naše stranke, dva nezavisna vijećnika i jednog iz redova DNZ-a, koji čine novu većinu.  Aktuelnom načelniku Abdiću zamjeraju nerad, višemjesečni izostanak s posla, izbjegavanje suradnje s višim nivoima vlasti, nedostavljanje materijala Općinskom vijeću zbog čega je zaustavljen privredni i svaki drugi razvoj općine.

Ovu sjednicu su napustili vijećnici  Laburističke stranke i uposlenici stručne službe Općinskog vijeća Velike Kladuše. Nakon izglasavanja opoziva, naredni korak je referendum građana. Ako građani svojim glasanjem potvrde stav većine u Općinskom vijeću, imenovat će se vršitelj dužnosti i raspisati vanredni izbori za načelnika Općine Velika Kladuša.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare