Pusić: Čović ide i veliča Dodika i RS, tvorevinu nastalu na samom zločinu

Vijesti 03. feb 202212:18
Podijeli:
Izvor: N1

"To je jedna katastrofa. Nema sumnje da su ta tri etnička lidera koja su tamo od pamtivijeka završila svoj posao, i da je toga dosta, i što se naše vanjske politike tiče i zarobljenosti tom činjenicom, ali i što se te sirote BiH tiče, pa ako hoćete i tih jadnih Hrvata tamo koji su od te brige desetkovani u 30 godina", poručila je bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić.

“Vjerovatno većina misli, nemojte nas više paziti, čuvati pustite nas na miru da živimo i pronađemo neki način mirnog života s našim susjedima”, dodala je Pusić.

Pusić dodaje da “Čović ide i veliča RS i Dodika, tvorevinu nastala na samom zločinu”.

“Da ne govorim o tome da taj Čović ide veliča RS i Dodika, tu tvorevinu koja je nastala na samom zločinu. Svi sad smatraju da oni bolje komuniciraju jer su etnički homogeni, čak i ekonomski podaci pokazuju suprotno. Međutim u BiH postoje zameci stranaka koje se obraćaju građanima bez obzira na etnicitet. Naravno da u svim rješenjima morate poći od sadašnjosti, od realnih okolnosti, ali se mora pronaći način kako da se u dogledno vrijeme garantiraju i kolektivna prava”, smatra Pusić i dodaje:

“Nema moderne države da nije građanska. Konačni cilj mora biti građanska država i to mora biti ugrađeno u taj Zakon i Ustav”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar