Radionicom u Donjem Vakufu započeo drugi ovogodišnji ciklus radionica Job Lab

Vijesti 07. okt 202214:13 0 komentara
Telemach

Nakon ljetne pauze, nove radionice "Job Lab – Vještine za budućnost“ programa dostupne su srednjoškolcima u Bosni i Hercegovini. Program koji organizuje Telemach fondacija u saradnji sa Inkubatorom društvenih inovacija "Munja“, namijenjen je jačanju svijesti potencijala mladih, te sticanje znanja i vještina koje će im olakšati traženje posla i zapošljavanje. Kroz program je ove godine prošlo više od 250 učenika, a do kraja ovog ciklusa je planirana edukacija za još 250 srednjoškolaca.

“Kombinacijom teorijskih znanja i vještina, te podjelom praktičnih iskustava koje učesnici ovog programa dobiju kroz studijsku posjetu kompaniji Telemach BH i razgovoru sa njenim menadžmentom kreirali smo program koji mladima omogućava potpuno drugačiji pristup njihovim vještinama i sposobnostima, te načinima na koji ih što adekvatnije mogu iskoristiti“, navela je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

“Dugoročni cilj projekta je osnažiti mlade i učiniti ih konkurentnijim na tržištu rada“, dodaje Tursunović.

Telemach
Telemach
Telemach
Telemach
Telemach

“Naučila sam mnogo korisnih stvari koje će mi značiti obzirom da završavam srednju školu i započinjem jedno novo poglavlje”, istakla je Zerina Ibrulj iz Konjica dok Adisa Varupa iz Travnika smatra Job Lab kao odličnom osnovom za promjenu načina razmišljanja.

Osim toga, dosadašnji učesnici radionica navode razmjenu iskustava, sposobnost kreativnog izražavanja, te snažno podsticanej aktivizma mladih kao neke od ključnih prednosti ovog programa.

Prva jesenja “Job Lab – Vještine za budućnost“ radionica održana je u Donjem Vakufu. Nakon nje, na redu su srednjoškolci u Visokom, Mostaru, Lukavcu i Bijeljini. Kao i u prethodnim ciklusima, bit će organizovana i online radionica, te studijska posjeta kompaniji Telemach BH.

Više informacija o načinu učešća u ovom programu, te detaljne termine radionica možete potražiti na linku Job Lab | Telemach.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!