Radončić: Crna Gora stala na pravu stranu historije

Vijesti 17. jun 202122:21 > 22:22 0 komentara
N1

Savez za bolju budućnost BiH i ja s dubokim poštovanjem pozdravljamo današnju odluku Skupštine Crne Gore, koja je usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici kojom se osuđuje i zabranjuje javno negiranje genocida - poručio je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore.

“Ovo je velika odluka Skupštine Crne Gore koju su podržali poslanici i pozicije i opozicije, na tome im čestitamo. To dokazuje da je Crna Gora država koja zna vrednovati civilizacijske vrijednosti i da se usvajanjem današnje rezolucije stavila na pravu stranu historije”, rekao je Radončić u saopštenju koje je poslao SBB.

“Zvaničnom rezolucijom u Skupštini, osudom genocida u Srebrenici i zabranom javnog negiranja Crna Gora je poslala poruku svim državama Balkana i pokazala način na koji treba da se odnose prema genocidu počinjenim nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini”, navodi se u saopštenju.

SBB i Radončić vjeruju da će rezolucija crnogorske skupštine potaknuti sve one u BiH koji se trenutno protive zabrani javnog negiranja genocida da promijene dosadašnji dekadentni stav, kako bi Parlamentarna skupština BiH konačno mogla donijeti zakon o zabrani negiranja genocida u BiH.

Skupština Crne Gore večeras je glasala o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koju je inicirala Bošnjačka stranka Crne Gore, a ona je usvojena sa 55 glasova za, 19 protiv, sedam je bilo suzdržanih.

Glasanju za Rezoluciju je prethodilo glasanje za 22 amandmana koja su uložena od raznih stranaka. Odlučivalo se većinom glasova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!