Radončić i Kukić o zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH

Vijesti 05. okt 202115:02 1 komentar
N1

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić i predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsad Kukić razgovarali su danas o promjenama Izbornog zakona i zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH.

Ukrupnjavanje opozicije radi promjene političke i ekonomske situacije u državi i deblokade njenog razvoja na euroatlantskom putu, samo je neka od  tema razgovora Radončića i Kukića.

Zajednički je konstatirano da treba uložiti maksimalne napore i iskazati toleranciju da opozicija izađe sa jednim kandidatom za člana Predsjedništva BiH i udruži sve svoje snage kako bi nakon Izbora 2022. godine, ključne procese preuzele političke opcije koje žele razvoj, stabilnu Bosnu i Hercegovinu, mirnije regionalne odnose i zaustavljanje masovnog iseljavanja mladih iz Bosne i Hercegovine.

S obzirom da i PDA ima zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Radončić i Kukić su posebno razgovarali o neophodnosti izmjene Izbornog zakona i participiranju obje stranke u procesu kojeg predvodi američki diplomat Matthew Palmer, saopćeno je iz SBB-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare