Radončić na protestu podrške Kasumoviću: “Fudi spremaju isto što i meni”

Vijesti 03. dec 202112:29 3 komentara
N1

Jučer je Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zatražilo pritvor za gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, kao i još pet osoba zbog sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja i, prouzrokovanje stečaja, te oštećenje povjerilaca. Danas se u Zenici održava protest podrške gradonačelniku, u organizaciji Zeničke inicijative, a okupljenima se, između ostalih, obratio i Fahrudin Radončić.

“Vaš gradonačelnik je naš gradonačelnik. Oni ne hapse zato što je kriv, nego da skrenu pažnju sa svoje pljačke. Sa svojih respiratora, sa milion drugih zloupotreba. Reći ću vam šta oni spremaju Fudi – isto što su spremali i meni. Pošalju vam 50 specijalaca, stave dugu cijev pred usta vašeg maloljetnog djeteta, vode vas kao psa na lancima od suda do tužilaštva, organiziraju medijski linč i hoće da vas unište”, riječi su ovo Fahrudina Radončića okupljenima na protestu podrške Fuadu Kasumoviću.

“Kako je moguće da se Fadil Novalić brani sa slobode?”

“A zašto Fudu žele da unište?”, nastavlja Radončić.

Sve je okarakterisao kao montirani protest.

“Žele da unište vašu izbornu volju, da ga se odreknete. Ne dajte Fudu. Sa vrha SDA mi ovdje imamo dvije vrste montiranih procesa. Jedna je da se, u slučaju kao kod Fuada, nevina osoba proglasi krivom, a druga montirana priča je da se njihovi kriminalci oslobode i brane sa slobode. Neću da vršim pritisak na pravosuđe, ali kako je moguće da se Fadil Novalić brani sa slobode, a da možda zadrže Fudu koji je toliko para odbranio da se opljačkaju od grada Zenice”, izjavio je okupljenima.

Ovaj skup vidi kao borbu za jednakost.

“Ovo što vi danas radite nije pritisak na pravosuđe, ovo je pritisak da svi budemo jednaki. Budimo legalisti, poštujmo institucije, a on će se vratiti jači, autoritativniji i moćniji”, poručio je, između ostalog, lider SBB-a, Fahrudin Radončić.

N1
N1
N1
N1

“Zašto se na dan OS BiH hapsio Zlatni ljiljan?”

Kako prenosi reporter N1, sa bine je tokom protesta upućeno i pitanje “Zašto se na dan OS BiH hapsio zlatni ljiljan?”

Okupljenima se obratila i zastupnica u Skupštini ZDK, Sanja Remić.

“Kakva nam je ovo država ako Zlatni ljiljani idu ležati, a lopovi su na slobodi. Naš Novalić ide u sudnicu jednostavno kao na neku svadbu.. Mi nećemo stati na ovome, mi hoćemo da se naš gradonačelnik oslobodi. Mi ni na narednim izborima nećemo glasati za SDA i A-SDA, mi ćemo pokazati da će pravda pobijediti”, izjava je jednog od okupljenih Zeničana na protestima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare