Radončić: Odluka EU crveni karton Dodiku, Izetbegoviću i Čoviću, a žuti biračima

Vijesti 24. jun 202213:42 8 komentara
N1

Očekivano, Bosna i Hercegovina nije dobila kandidatski status. Razočarenje u kredibilitet EU je veliko. I ne treba ga skrivati i minimizirati, kazao je lider SBB-a Fahrudin Radončić.

“Građani Bosne i Hercegovine su, zbog ratnih strahota koje su prošli i iskrene opredijeljenosti ka evropskim vrijednostima, to davno zaslužili. Ali, tri vladajuće dinastije nisu i evropski lideri su očigledno odbili da, neposredno uoči izbora, nagrade devastatore Bosne i Hercegovine. O tome trebamo do 2. oktobra 2022. godine, dobro razmisliti svi. I oni koji glasaju za njih, ali i oni – a takvih je najviše – čije glasove redovno, brutalno i potpuno neometano kradu! Isto se odnosi i na one koji ne poštuju sebe i svoj glas i na izborni dan odluče da ostanu kući ili odu na relaksirajući izlet dok im radikali ruše zadnje mostove ka zapadnoj civilizaciji i tamošnjim demokratskim standardima. Historijske promjene neće donijeti uvijek zabrinuti i blago indolentni stranci, nego isključivo građani BiH. Odluka EU je crveni karton za Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, ali i žuti karton biračima u našoj zemlji”, poručio je Radončić.

Podsjetimo, odluka EU da ne prihvati zahtjeve nekoliko zemalja članica da i BiH dobije kandidatski status, izazvala je brojne reakcije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare