Radovi u tunelu Crnaja privode se kraju, nema više gužvi i zastoja (VIDEO)

Vijesti 30. jun 202209:45 > 09:46
Podijeli:
Izvor: N1

Radovi u tunelu Crnaja na magistralnom putu M-17 između Konjica i Jablanice privode se kraju. Saobraćaj se sada na ovom dijelu odvija neometano nakon više od godinu.

Ekipa N1 televizije je objektivom zabilježila kako trenutno izgleda tunel i iako u potpunosti nisu završeni radovi veći dio posla je obavljen.

Naime, zatekli smo radnike kako rade na estetskom uređenju tunela, tačnije, farbaju jedan dio njegove unutrašnjosti bijelom bojom, a pored njih su i dalje mašine kako bi se i oni preostali radovi priveli kraju.

Dobra vijest za vozače jeste i to da je tunel asfaltiran te je urađena i rasvjeta što će uveliko olakšati saobraćanje ovim dijelom.

Iako je ostalo još nekoliko radova, bitno je naglasiti da automobili sada mogu voziti kroz tunel bez zastoja, dugih kolona i sličnih scenarija koji su obilježili protekli period.

Ukupno 550 metara dug tunel Crnaja bio je jedan od najlošijih u BiH. Loša rasvjeta, mnogo vode i rupa bili su svakodnevna slika. Riječ je o jednom od najprometnijih putnih pravaca u zemlji što je i razlog zbog čega su tokom radova bile velike gužve.

Izvor : N1

Radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja počeli su 8. februara 2021. godine i kako smo već naveli, saobraćaj je često bio obustavljan, a vozači su nerijetko bili preusmjeravani na alternativne pravce.

Prema ugovoru, rekonstrukcija je koštala 12,8 miliona KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar