Radović: SNSD-ova Zora Vidović prekršila zaključke NSRS

Vijesti 22. sep 202113:54 0 komentara
SDS

Juče su pale maske oko blokade institucija BiH i oko srpskog jedinstva. Zaključak Narodne Skupštine je juče grubo prekršen jer je u radu ali i u odlukama Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje učestvovala ministrica finansija gospođa Zora Vidović iz čega se može zaključiti da je prestala blokada institucija BiH, poručio je Milan Radović, zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke.

On je podsjetio na zaključak Narodne Skupštine Republike Srpske koji kaže “da će srpski predstavnici učestvovati u radu zajedničkih institucija samo u slučajevima kada je neophodno učešće radi sprečavanja donošenja odluka protivno interesima Republike Srpske”.

“Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje je naložio Upravi ove institucije da koriguje budžet za narednu godinu i to za nabavku zgrade u Banja Luci u iznosu od oko 100 miliona KM. Da li je nabavka sporne i veoma skupe zgrade interes građana Republike Srpske? Da li je predsjednik SNSD-a konsultovao ili informisao predsjednike drugih stranaka o učešću u radu UO Uprave za indirektno oporezivanje? Očito je da je interes pojedinaca iznad interesa naroda u Republici Srpskoj i da za to ne treba tzv. srpsko jedinstvo”, upitao je Radović.

Dok SNSD sa jedne strane polako vrši deblokadu institucija na nivou BiH, kaže Radović, sa druge strane se blokira budžet Banjaluke kako bi se skrenula pažnja sa debolkada.

“Na ovaj način se realizuju prijetnje Banjalučanima iz izborne noći od strane Predsjednika SNSD-a. Sada je potpuno jasno da podignuta tenzija oko tzv. Inckovog zakona nije bila iskrena i da predstavlja klasičnu zloupotrebu i igru sa narodom u cilju pribavljanja jeftinih političkih poena ali i ostvarenja ličnih interesa”, poručio je Radović.

On ističe da se pokazalo da je tzv. blokada institucija BiH ali i osporavanje visokog predstavnika čista politička farsa SNSD-a.

“Dok sa jedne strane zamajavaju narod pričama o samostalnosti Republike Srpske, mirnom razdruživanju ili čak o nekom novom Dejtonu, sa druge strane pokušavaju da se bezbolno vrate u institucije BiH. Opozicija mora da napravi otklon od pogubne politike SNSD-a jer ona nije iskrena i može da narod u Republici Srpskoj odvede u ekonomsku izolaciju što bi realno teško mogli da izdržimo. Nas budžet je na kreditnoj infuziji jer zavisi od kredita MMF-a i banaka,a građani sve lošije žive”, zaključio je zamjenik predsjednika SDS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!