Ramić predao kandidatske liste: Ovo je najznačajnija koalicija na području BiH

Vijesti 04. jul 202212:03 > 12:11 0 komentara
Edin Ramić / F.Z./N1

Predstavnik koalicije "Pokret za državu" Edin Ramić predao je Centralnoj izbornoj komisiji kandidatske liste ove koalicije koja će izaći na izbore za Narodnu skupštinu RS.

Stranke koje će kao koalicija nastupiti na nivou izbora za NSRS su Stranka za BiH, SDP, SDA, SBB, DF, GS, PDA, Socijaldemokrate BiH, Narodni evropskih savez te Bosanskohercegovački Zeleni.

Ramić je istaknuo da imaju kandidate u devet izbornih jedinica za Narodnu skupštinu RS, kandidate za potpredsjednika RS, kao i kandidate na državnom nivou koji će nastupiti na listi za SDA.

“Mislim da je ovo najznačajnija koaliciju na području BiH i najmultietničkija. Nadam se da će to rezultirati značajnijim odzivom glasača i da će omogućiti ovoj koaliciji da ima značajniji kapacitet u NSRS kako bi štitila interese povratnika i omogućiti normalizaciju odnosa“, naglasio je Ramić, koji je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

F.Z./N1

Poslao je poruku glasačima, rekavši da je na njima da se odluče da li žele u Predsjedništvo BiH imati odnos 2:1 za BiH ili protiv BiH.

“Vjerujemo da ima ogromna većina ljudi koja će dati  podršku takvom jednom konceptu, i koji će, između ostalog. dati i podršku Željku Komšicu i da će on biti stari/novi član Predsjedništva BiH”, zaključio je Ramić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!