Ratko Kovačević, Faruk Hadžić, Fuad Pašić i Alen Zukanović u Novom danu

Vijesti 27. sep 202214:29 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

U toku utrka između Rusije i Europske unije ko će brže diverzificirati, Rusija svoj izvoz energenata, a EU uvoz istih – tj. traženje sigurnih i stabilnih alternativa jeftinim ruskim energentima. Vijest da će Iran uskoro kupovati 9 miliona kubnih metara plina dnevno iz Rusije uzdrmala je Evropu i otvorila pitanja: Svrstava li se Iran na stranu Rusije i Kine? Detaljnije u analizi svjetskih aktuelnosti u Novom danu.

Krajem maja ove godine UIO je nastavila je javnu kampanju „Stop švercu“, čiji je cilj da svi građani Bosne i Hercegovine koji imaju bilo kakvu informaciju o utaji indirektnih poreza i nezakonitom prometu roba, a posebno duhanskih prerađevina. Faruk Hadžić – ekonomista i Ratko Kovačević iz UIO BIH govore šta crno tržište radi ekonomiji BIH i kako mi možemo učestvovati u ograničavanju prometa na crnom tržištu!?

Tema Izborne debate danas je Infrastruktura. Gosti Novog dana su: Nihad Uk iz Naše stranke, Enver Bijedić iz Zeleni pokret koalicije, Faruk Kapidžić – SDA.

Gojaznost je bolest koja ima svoju dijagnozu, svoju šifru u šifrarniku bolesti. Sve je više gojaznih i u zemljama kao što je BIH, obolijevaju i djeca i odrasli. O gojaznosti i liječenju jutros govori dr. Fuad Pašić, šef odjeljenja Opšte i abdominalne hirurgije, Klinike za hirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla i predsjednik ‘Društva za debljinu u BiH’.

Sanja Topić Zukanović i njen muž Alen Zukanović su kanadskoj metropoli Torontu i njenom širokom dijapazonu međunarodne kuhinje dodali i jedan segment Bosne i Hercegovine – sarajevski somun. Najveći argument za to bio je – ima odličnih ćevapa, a nema somuna što nikako ne može biti. Bez čega se još ne može u Torontu? Šta Somun Superstar čini tako posebnim za Novi dan govori Alen koji je ovih dana u posjeti Sarajevu.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!