“Razočaran sam, delegati nisu pokazali ljudsko lice i odbijaju pomoći građanima”

Vijesti 29. aug 202213:07 3 komentara
N1

"Tužan sam i razočaran jer delegati nisu pokazali ljudsko lice na vjerovatno posljednjoj sjednici Doma naroda. Ovo je lijep način da do pojeftinjenja goriva ne dođe", rekao je poslanik Predstavničkog doma PSBiH Saša Magazinović nakon što je Dom naroda usvojio Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama, ali s amandmanom Dušanke Majkić. Dakle, zakon su podržali, ali nije prošao do kse tekst u oba doma PSBiH ne usaglasi.

“Prije pet mjeseci i 20 dana ovaj zakon je usvojio Predstavnički dom. Toliko je trebalo Domu naroda da se izjasni pa makar i ovako nakaradno. Ono što je danas usvojeno je pogrešno. Usvojeno je da gorivo bude jeftinije, ali samo 30 dana, za razliku od zakona koji je predložen koji taj period tretira na 9 mjeseci uz mogućnost produžavanja. Ovo je način da se glasajući za zakon, ova mjera sahrani jer u praksi neće značiti mnogo. Proceduralno znači da su dva doma u različitom tekstu usvojila zakon – Predstavnički dom da gorivo bude jeftinije pola KM duži vremenski period, a Dom naroda na samo 30 dana. Dva doma se moraju sada usaglasiti. Jasno vam je da ne ide to tako brzo i daje ovo lijep način da do pojeftinjenja goriva ne dođe”, rekao je Magazinović.

Istakao je da, kao čovjek, osjeća veliko razočarenje što je usvojen amandman Dušanke Majkić.

“Znajući da su izbori oni i dalje odbijaju jednu ovakvu pomoć svakom građaninu u BiH. Ovo nije mjera se odnosi samo na cijenu goriva već i na cijenu usluga i roba. Ja sam zaista tužan jer delegati nisu pokazali ljudsko lice na vjerovatno posljednjoj sjednici Doma naroda”, rekao je Magazinović.

Amandman Dušanke Majkić imao je entitetsku i opću većinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare