Reakcija Bisere Turković na objavu Netanyahua: BiH podržava samo mir

Vijesti 16. maj 202115:52 0 komentara
MVP

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, saopštenjem za javnost reagovala je na objavu Benjamina Netanyahua, premijera Izreala.

“Država Bosna i Hercegovina podržava samo mir i napore za postizanje pravednog rješenja za Palestinu i Izrael. Nikakvo nasilje ne vodi trajnom miru i stabilnosti. Naprotiv. Pozivamo i podržavamo hitni prekid napada u kojima stradaju nevini”, kazala je Turković, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

“Bosna i Hercegovina podržava rješenje koje uključuje dvije države smatrajući da se samo pregovorima može doći do rješenja i trajnog mira. Također, podržavamo i međunarodne inicijative koje bi pomogle zaustavljanje posljednjeg vala nasilja”, dodaje se.

VEZANE VIJESTI

Podsjećamo, Benjamin Netanyahu se zahvalio nekim zemljama na podršci Izraelu, a među njima je bila i Bosna i Hercegovina.

BiH na državnom nivou nije uputila nikakav vid podrške. Projekcije zastava Palestine bile su u Sarajevu na Vijećnici, građani Mostara su okačili zastavu Palestine na Starom mostu, dok su u Banjaluci i Trebinju bile istaknute zastave Izraela.

Ranije je i reagovao Šefik Džaferović, član državnog Predsjedništva, koji je kazao da “Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!