Reakcija Dikića na zabranu ulaska u BiH, ipak se obratio u Banjaluci

Vijesti 25. mar 202216:59 > 17:02 1 komentar
Bratislav Dikić (Tanjug)

Bivši komandant Žandarmerije Srbije policijski general Bratislav Dikić izjavio je da mu je nezakonito zabranjen ulaz u Bosnu i H ercegovinu.

“Meni je nezakonito zabranjen ulaz u BiH. Sve za Srbiju, Republiku Srpsku ni za šta”, naveo je Dikić u objavi na Facebook profilu.

Dikić je jučer sa granice BiH vraćen u Srbiju zbog evidencije u registru o strancima, koji popunjava i vodi Služba za poslove sa strancima, kako su rekli u Graničnoj policiji BiH.

Dikić se danas ipak online putem obratio na sjednici u Banjaluci Ujedinjenih ratnih veterana Republike Srpske i veterana Srbije, čiji je predsjednik.

Podsjećamo, bivši komandant Žandarmerije Srbije vraćen je jučer sa granice BiH zbog evidencije u registru o strancima, koji popunjava i vodi Služba za poslove sa strancima, rekao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Galić je rekao da je Dikić vraćen na graničnom prijelazu Rača, ali da Granična policija BiH sa tim nema nikave veze.

“Mi smo subjekt koji samo postupa po onome što neko ubaci. To je evidencija o strancima koju puni Služba za poslove sa strancima i oni vode taj registar, takozvani ROS”, pojasnio je Galić.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je da je registar stranih državljana u vlasništvu Ministarstva bezbjednosti, Granične policije i Službe za poslove sa strancima.

“Ako je neko upisan u bazu onda piše i zbog čega je tu i to je pročitao granični policajac”, rekao je Ujić i dodao da je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH jedino nadležna da kaže da je neko prijetnja po bezbjednost BiH.

Pripadnici Granične policije BiH nedavno su na prijelazu Vardište zabranili ulazak u BiH profesoru na Odjeljenju za historiju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću uz obrazloženje da “predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare