Reakcija iz BiH na zahtjev Rusije da se oslobodi Mladić

Vijesti 15. sep 202216:14 2 komentara
Mural osuđenom ratnom zloičincu Ratku Mladić u Banjaluci
Mural osuđenom ratnom zloičincu Ratku Mladić u Banjaluci (RSE)

Povodom zahtjeva glasnogovornice Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marije Zaharove, koja je pozvala na oslobađanje ratnog zločinca Ratka Mladića, reagovala je Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke.

Ćudić je ocijenila kako je zahtjev Rusije za oslobađanje Mladića zbog njegovog liječenja pouzdan je znak da se nikad neće vratiti u Tribunal.

“Rusija Mladića sad koristi kao sredstvo propagandnog ratovanja sa Zapadom i to je prepoznato. Niko na to neće nasjesti. Haški tribunal ima načina da svim zatvorenicima omogući zdravstvenu njegu a svaka sumnja u to izraz je hipokrizije. Brigu su zasluživale njegove žrtve, prije svega žrtve genocida u Srebrenici, a zaslužuju je i preživjeli danas”, navela je predsjednica Glavnog odbora Naše stranke.

Podsjećamo, Ministarstva vanjskih poslova Rusije navelo je danas da nakon što su “vidjeli medijske napise o hospitalizaciji Ratka Mladića u Haagu uzrokovanoj naglim pogoršanjem njegova zdravstvenog stanja”, smatraju da “bi bila ispravna odluka Rezidualnog mehanizma da oslobodi Ratka Mladića iz humanih razloga”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare