Reakcija Majki Srebrenice na vrijeđanje Milanovića

Vijesti 09. nov 202222:15 3 komentara
N1

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je u srijedu da je laž da je negator genocida u Srebrenici i nada se da Majke Srebrenice nisu instrumentalizirane iz Sarajeva te je istaknuo da će Hrvatska sama odlučiti hoće li poslati vojsku u misiju EUFOR-a u BiH. Majke Srebrenice su mu brzo odgovorile.

Upitan planira li se ispričati Majkama Srebrenice koje su ga kritizirale zbog negiranja genocida, Milanović je novinarima rekao da je to laž i nada se da ta udruga nije pala “u kliješta besprizornih i beskrupuloznih unitarističkih muljatora iz Sarajeva”.

Tvrdi da nikad nije negirao razmjere ubojstva i “masakra” u Srebrenici kao što netko negira holokaust, no da su pravne kvalifikacije nešto drugo. “Pa nismo u nekakvom kalifatu ili teokratskoj državi da se ne smije o stvarima otvoreno govoriti”, rekao je Milanović novinarima na sajmu knjiga Interliberu.

U reakciji na ove navode hrvatskog predsjednika, Majke Srebrenice na Twitteru su Milanoviću poručile da je ” fašist koji glumi demokrata”

“Mi jesmo stare žene, majke koje su izgubile svoju djecu, a Zoran Milanović je fašista koji glumi demokratu”, napisale su Majke Srebrenice.

Podsjećamo, Naša stranka je prva reagovala na istup Milanovića zaključivši da su “uvreda koju je hrvatski predsjednik uputio Majkama Srebrenice uvreda svakom civilizovanom čovjeku”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare