Reakcija supruge Milana Tegeltije na sankcije koje su joj uvele SAD

Vijesti 05. jan. 202217:4113 komentara
Podijeli:
Izvor: Twitter

Tijana Tegeltija, supruga bivšeg predsjednika VSTV-a Milana Tegletija, oglasila se nakon što su SAD uvele sankcije njoj i njenom suprugu.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova SAD je zabranilo ulazak Tijani Tegeltiji u SAD.

“Jako sam žalosna. Taman sam htječa doći. Nemojte šta zamjeriti”, napisala je uz emotikone koji plaču od smijeha, slomljeno srce i srce u bojama zastave RS.

Ministarstvo vanjskih poslova SAD je na listu stavilo Tegeltiju, ali i predsjednika PDA Mirsada Kukića zbog, kako se navodi, njihove uključenosti u značajne koruptivne aktivnosti. Njima se onemogućuje ulazak u SAD.

Ranije je Ured za kontrolu imovine u inostranstvu Ministarstva finansija SAD (OFAC), u skladu sa Izvršnom uredbom 14033, nametnuo je ekonomske sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH, te na listu stavio medijsku kuću pod njegovom kontrolom, Alternativnu televiziju (ATV). Posljedično današnjoj mjeri poduzetoj u skladu sa Izvršnom uredbom 14033, sva imovina i pravo na imovinu onih koji su sankcionisani, a koja se nalazi u ili potiče iz Sjedinjenih Država, ili je u posjedu ili pod kontrolom državljana SAD, mora biti blokirana i prijavljena OFAC.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar