Reakcija Željke Cvijanović na dolazak Britanaca u BiH

Vijesti 30. jun 202215:47 > 16:17 9 komentara
Brzi odgovor EUFOR
Brzi odgovor EUFOR (N1)

Predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović ocijenila je danas da će Bosna i Hercegovina biti mnogo bolje ukoliko strani faktori puste da se domaći i izabrani narodni predstavnici dogovaraju i sami procjenjuju šta su njihovi interesi i potrebe.

Cvijanović je rekla novinarima u Banjaluci da od silnih stranih stručnjaka, koji su ovdje prodefilovali u posljednjih 30 godina, nije vidjela nešto dobro.

“Oni nas posmatraju kao eksperiment, u kojem malo-malo treba poslati nekog izaslanika ili da neko dođe da nam daje određene recepture za neka mikro rješenja”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da odgovorno tvrdi da su institucije u oba entiteta u BiH veoma sposobne da same donose odluke, a koje će mnogo bolje i kvalitetnije donositi kada budu imale potpunu autonomiju da se ponašaju u skladu sa ustavom i zakonom.

“Sve do sada su bile razne eksperimentalne faze”, rekla je Cvijanović, komentarišući najave Velike Britanije da će poslati vojne stručnjake u BiH radi borbe protiv uticaja Rusije, jačanja misije NATO-a i unapređenja stabilnosti i bezbjednosti u zemlji.

Entitetska predsjednica konstatovala je da je na ovim prostorima mnogo stranih stručnjaka, od kojih, kako je navela, neće stići bolja rješenja za ove prostore.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare