Reakcije na Dodikove izjave o spašavanju SDS-a i njegovoj ratnoj prošlosti

Fena

Bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica odbacio je danas navode lidera SNSD-a Milorada Dodika kako je 1999. tokom razgovora kod američkog diplomate Richarda Holbrookea spriječio da se SDS proglasi terorističkom organizacijom.

Govedarica je poručio kako se radio o “notornoj laži”.

“Pričati priču poslije toliko godina kako je on svojevremeno spasavao, kod Richarda Holbrookea, SDS da se ne proglasi terorističkom organizacijom to je jedna notorna laž”, ocijenio je potpredsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Vezane vijesti

Govedarica je potcrtao da to Dodik nikada nije radio, ali da jeste učestvovao u dogovorima sa Holbrookeom kako i na koji način, kako je kazao Govedarica, devastirati SDS.

“Plan je bio, pošto su stranka isključivo ljudi, udar na kadrove SDS-a, gdje je za jedno veče odlučivano da po 60 ljudi odlazi u političku penziju, da se izbacuju u potpunosti iz političkog i društvenog života”, rekao je sagovornik N1.

Na koncu Vukota Govedarica zaključuje da je to otvorilo politički prostor za predsjednika SNSD-a i njegovu političku partiju.

Također, potpredsjednica Partije demokratskog progresa Jelena Trivić izjavila je da je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika juče nadmašio sam sebe, obmanjujući javnost izjavom da je u ratu, da je to htio, mogao stići do čina generala.

“Izjavio je ovo pred cijelom javnosti RS i Srbije, u prisustvu predsjednika Srbije. U toj tragikomici, nadmašio je sve svoje muzičke nastupe”, navela je Trivić danas na svom Facebook profilu.

Ona je napisala da je Dodik u ratu bio “general šverca cigareta i nafte i pukovnik šverc-kamiona”.

Govoreći o političkim porukama koje je poslije sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem poslao iz Beograda, Trivić je navela da je jasno da Dodik od predsjednika Srbije nije dobio podršku za “vraćanje tri ključne nadležnosti Republici Srpskoj, odnosno za vojsku, bezbjednosni sektor i indirektne poreze”.

“U svojim izdajničkim pohodima u koje uvlači i narod i Republiku Srpsku, Milorad Dodik ne preza da obmane, izgovori notornu neistinu, što znači da je spreman na sve, pa i na to da pred predsjednikom Srbije govori svakojake gluposti”, dodala je ona.

Jelena Trivić je istakla da nikada nije prizivala sankcije ni Dodiku ni ovom bh. entitetu, dodavši da Dodika mora da smjeni narod, a da opozicija treba da iskoristiti sva demokratska sredstva da se to desi na izborima.

“Dodik je najveća i najopasnija prijetnja po srpski narod, on nas je ponizio, devastirano, raselio, razjedinio. On nije nikakav spasilac, a spas će biti kada on ode u političku prošlost”, istakla je potpredsjednica PDP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare