Reakcije na govor Džaferovića u Briselu: Ovo je pokušaj reuspostavljanja RBiH

Vijesti 25. maj 202216:19 5 komentara
Radovan Kovačević
Radovan Kovačević (N1)

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Radovan Kovačević, reagovao je na današnji sastanak Predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića u sjedištu NATO-a u Bruxellesu, sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

“Ovo je nastavak identične prakse predstavnika bošnjačke politike. Gaženja institucija BiH, gaženja svih poslovnika, gaženja Ustava BiH i nastavak političkog rada na rušenju Dejtonskog sporazuma i nastavak rada na reuspostavljanju Republike BiH koja je zauvijek kapitulirala u Dejtonu i koja nikada više neće postojati. Takav posao je uzaludan i takav posao samo ruši mogućnost da živimo zajedno u BiH,” kazao je Kovačević za RTRS. 

Podsjetimo, Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se danas u sjedištu NATO-a u Bruxellesu, sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Stoltenberg je rekao da NATO čvrsto podržava mir i stabilnost u BiH i širom Zapadnog Balkana. 

Džaferović je poručio da vjeruje da će NATO biti garant mira i stabilnosti BiH i da “Dodik i svi drugi treba da znaju da nema nikakvog, a pogotovo mirnog razlaza u BiH, nema dodatnih ni etničkih, ni bilo kakvih drugih podjela u BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare