Reakcije na let Kusturice iznad Sarajeva

Vijesti 03. feb 202108:05 > 08:065 komentara
Izvor: Srna

Režiser Emir Kusturica objavio je fotografije leta iznad Sarajeva povodom, kako je naveo portal Iskra, 40. godišnjice prikazivanja čuvenog film "Sjećaš li se, Dolly Bell?" koji je nastao po scenariju književnika Abdulaha Sidrana. Uslijedile su rekacije na društvenim mrežama.

Kako su mnogi primijetili, fotografije leta iznad glavnog grada Bosne i Hercegovine nisu nastale jučer, već ranije.

Film “Sjećaš li se Dolly Bell?” premijerno je prikazan 2. februara 1981. godine, a iste godine ovjenčan je “Zlatnim lavom” na Venecijanskom filmskog festivalu.

U filmu čija se radnja dešava u Sarajevu, šezdesetih godina prošlog vijeka, igraju Slavko Štimac, Slobodan Aligrudić, Ljiljana Blagojević, Mira Banjac, Pavle Vuisić…

U razgovoru za N1 početkom 2018. godine Kusturica je naveo da je iz Sarajeva otišao 1989. godine.

“I od tada se nisam tamo vraćao, izuzev par puta kada sam htio pomoći jednoj ideji, koja se zvala multietnička BiH”, kazao je Kusturica u intervjuu za N1 koji možete pogledati na ovom linku.

Gledaj ga lafe!Kusturica panoramskim letom iznad Sarajeva obilježio 40 godina filma ”Sjećaš li se Doli Bel”. Kako je…

Posted by Dragan Bursać on Tuesday, February 2, 2021

“U Sarajevo bih ja rado došao, ali ja u Sarajevu ne dijelim mišljenje ljudi koji tamo stvaraju javno mnjenje. A to mnjenje ima jednu veliko neprijateljstvo prema Republici Srpskoj, koje je nastalo iz vezivnog tkiva ljubavi prema mržnji”, rekao je tada Kustruica za N1.

Komentari

Vaš komentar