Redukcija vode u pojedinim dijelovima Banjaluke, proglašeno vanredno stanje

Vijesti 03. jul 202210:52 > 10:527 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Štaba za vanredne situacije Grada Banjaluka zasjedao je danas hitno zbog problema sa vodosnabdijevanjem u pojedinim dijelovima grada. Odlučeno je da se krene s redukcijom vodom i da se u pojednim mjesnim zajednicama proglasi vanredno stanje.

Kako je rekao gradonačelnik Draško Stanivuković, neka domaćinstva nemaju vodu već 15-20 dana.

“Magičnim štapićem ne možemo riješiti sve probleme, ali moramo poduzeti mjere. Grad može poduzeti dio mjera i vodovod, ali građani mogu da preuzmu drugi dio mjera i način ponašanja. Svi možemo više uraditi, rješenje problema je u svima nama. Odluka je da se proglasi vanredna situacija u mjesnim zajednicma: Donja Kola-Rekavice, Bronzani Majdan, Potkozarje, Verići, Ljubačevo i Donja Piskavica. Mjere koje od danas stupaju na snafu je redukcija vode gdje je moguće, pojačana inspekcijska kontrola i kontrola MUP-a”, rekao je Stanivuković.

Građanima će voda biti dovučena u cisternama. Uputio je apel građanima da racionalno troše vodu i govorio o problemima.

“Neki zalijevaju plantaže, dvorišta, čak i krovove kuća. U ovakvoj situaciji to nije dozvoljeno i poželjno ponašanje. Znamo da je 21. vijek, ali je potrebno da vodu imamo za piće, za stoku, za higijenu… Također, neko ko dobro poznaje mrežu zavrće ventile, mještani u pojedinim dijeloivma sjekirom sijeku cjevovode…”, rekao je Stanivuković.

Poručio je kako slijedi težak period te da je potrebno da se svi solidarišu.

Tokom jučerašnjeg dana Stanivuković je obišao pojedina naselja koja nemaju vode i imao raspravu s ogorčenim građanima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar