Reprezentacija BiH kontra cijelog svijeta: Kakve će biti posljedice?

Nogomet 09. sep 202219:43 3 komentara
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić (REUTERS/Dado Ruvic)

Skandalozna odluka Nogometnog saveza BiH, mnogi smatraju da je politička. Naime, krovna kuća bh. nogometa odlučila je da A reprezentacija ide kontra cijelog svijeta. Tako krajem godine Zmajevi igraju prijateljsku utakmicu protiv Rusije u Sankt Petersburgu.

Bh. reprezentacija u novembru putuje u Rusiju. Zakazana prijateljska utakmica sa selekcijom koja je suspendovana od UEFE i FIFE. Odluka donesena na sjednici Komiteta za hitnost glasovima 5:1. Jedini koji je bio protiv je potpredsjednik Saveza Irfan Durić.

”Tražio sam da tu odluku donosimo na kompletnom Izvršnom odboru. Komitet je zasjedao, 6 članova odnosno 5 je prihvatilo, ja nisam… ostao sam pri stavu da je to trebalo ići na Izvršni odbor u ovom trenutku”, saopštio je Durić.

Odluka je skandalozna i prije svega politička, smatra dugogodišnji sportski novinar Sinan Sinanović. Igranje sa Rusijom nema sportski karakter, poručuje, a plaši se posljedica takve odluke.

”Postavlja se pitanje i ko će voditi tu utakmicu? Koji igrači će igrati? Da li će ih klubovi pustiti? Ili se svjesno računalo da neće neki igrači doći i onda da se napravi menadžerska reprezentacija. Kako god, to je tamna mrlja, jer Rusiju svi izbjegavaju, a ti prihvatiš… to je poruka FIFI i cijelom svijetu”, insistira Sinanović.

Mnogo važnih bh fudbalera već je odlučilo da neće putovati u Rusiju, potvrdili su za N1. Selektor Ivaylo Petev nije odgovorao na pozive i poruke. Sigurno je da, objašnjavaju sportski novinari, bh reprezentacija u evropskim sportskim krugovima neće biti posmatrana na dosadašnji način.

Opširnije u prilogu Azura Delića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare