“Republika Srpska nema više vremena da bude talac Milorada Dodika”

Vijesti 21. feb 202211:34 > 11:53 3 komentara
N1

Lider DNS-a Nenad Nešić oglasio se nakon objavljenih rezultata izbora Savjeta mjesnih zajednica u Banjaluci. Uputio je oštru poruku opoziciji, ali i poziv te istakao: "Republika Srpska nema više vremena da bude taoc ni Milorada Dodika".

“Opoziciji u Republici Srpskoj ostaje da sada, jer više popravnih nema, izvuče pouke. I nakon Prijedora apelovao sam da se izvuku glave iz pjeska i već podjeljenih ministarstava i funkcija i to zamjeni jedinstvom, zajedničkim nastupom, jednim programom i sinhronizovanim terenskim radom. Oni kojima je postanuće važnije od postignuća rekli su da je taj rezultat moj poraz. Ne zamjeram im, svaki političar je tu da trpi kritike i osporavanja. I neću biti kao oni i pitati čiji je poraz činjenica da u Starčevici sinoć SNSD slavi pobjedu a najveća opoziciona stranka nema nijednog izabranog člana savjeta u Banjaluci. Republika Srpska više nema vremena za neodgovornost. Nema više vremena da bude taoc ni Milorada Dodika ali ni ambicija, isključivosti i svađa kojima vrijeme nije. Za Republiku Srpsku moramo zajedno. I samo zajedno, sinhronizovano, sa programom i podjelom odgovornosti možemo biti najjači kad je najpotrebnije”, naveo je Nešić.

Uputio je poziv SDS-u i PDP-u za što skorijim sastankom i naveo kako je DNS raspoložen da bude domaćin.

“Neka oni definišu dnevni red kako god žele. Ali da znaju – sami ne mogu, kako je to išlo do sada dalje više ne može i vrijeme je da se zatvorimo i iz kancelarija ne izađemo dok se ne složimo o planu za pobjedu. Naravno, sasvim je legitimno i da se želi nastaviti ovim sigurnim putem poraza. Banja Luka je poslala poruku, razum i jedinstvo su uslov za promjene”, poručio je Nešić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare