Rešadov posljednji susret s bratom: Dao sam mu cipele i više se nismo vidjeli…

BiH 11. jul 202211:02 > 11:22 0 komentara
N1

Sa suzom u oku nakon 27 godina od posljednjeg susreta Rešad Šečić će klanjati dženazu i obaviti ukop brata Senahida. Senahid je imao 39 godina kada je ubijen. 27 godina je prošlo, pronađeni su njegovi nekompletni posmrtni ostaci.

”Malom djeliću duše je lakše, jer se tako dugo čekalo da se nađe barem išta, da se može gdje doći. Imam još jednog brata ukopanog i bratića. Došao sam sa bratovom dječicom, sinovima da ga ukopamo”, priča Rešad.
Nakon pada Srebrenice braća su posljednji put razgovarala. To je bio njihov posljednji razgovor.
”Sjećam se svega, kako se neću sjećati. Rastali smo se ispod Šušnjara. Ja mu dao cipele. Tu smo se zadnji put vidjeli. Sjećam se svega kako se neću sjećati”, priča Rešad. Činjenica da su te cipele završile u masovnoj grobnici obilježila je njegov život. Život bez voljenog brata.
A dženaza će se danas klanjati i Sajitu Hukiću. Imao je samo 19 godina kada je ubijen. Njegova sestra nije mogla pričati od prevelike boli. Uz nju je njena familija. Među njima i Šida Šehić.
”Sve su to naša braća, djeca, sestre. Žao nam je, preteško je. Moramo pričati priču o genocidu da se nikada ne zaboravi. Mnogo je žalosno,” kaže Šida Šehić.

Sve dane se sjećamo, 11. jula ne zaboravljamo – poručuju porodice žrtava i preživjeli. Nakon današnje dženaze u Potočarima će biti ukopno ukopana 6721 žrtva genocida.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!