Rezultati akcije “IRA”: Među uhapšenima i nosioci pravosudnih funkcija

Vijesti 13. apr 202216:49 > 16:50 3 komentara
Fena

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, danas su realizovali operativnu akciju „IRA“, koja je provedena na 28 lokacija, kojom prilikom je slobode lišeno 18 osoba.

One su sprovedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto 30.300,00 KM, oko 25.000,00 Eura, 5.000,00 švicarskih franaka, veći broj mobilnih telefona i laptopa, sistemi za video nadzor i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku, saopšteno je iz SIPA-e.

Velika akcija SIPA-e: Pretresi na 28 lokacija u BiH zbog organizovanog kriminala

Podsjetimo, pretresi su se danas vršili na 28 lokacija i to u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Zvorniku, Palama, Bijeljini, Brčkom i Banjaluci.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je uhapšeno više osoba, među kojima ima i nosilaca pravosudnih funkcija.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi o povezanosti osumnjičenih sa pripadnicima grupa organizovanog kriminala koje djeluju u susjednim zemljama, navedeno je u saopštenju.

U okviru predmeta, ostvarena je značajna međunarodna saradnja Tužilaštva BiH sa partnerskim institucijama u zemljama regiona i EU, kao i strukturama Evropola i Eurojust.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je Tužilaštvo dobilo kriptovane Sky aplikacije, koje su koristili pripadnici organizovanih kriminalnih grupa na području BiH.

Pripadnici SIPA uhapsili su u Bijeljini Jovana Savića, sudiju bijeljinskog Osnovnog suda kao i Željka Radovanovića zvani Krečo iz Bijeljine, koji se dovodi u vezu sa Kavačkim klanom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare