Rezultati ankete: Pitali smo vas za koga ćete glasati, ovo su vaši odgovori

Vijesti 05. maj 202214:46 9 komentara
N1

Opći izbori u Bosni i Hercegovini raspisani su jučer. Čitatelje portala N1 pitali smo za koga će glasati. Odgovori su bili šaroliki na anketi, ali u komentarima na našem portalu i Facebook Pageu.

Najviše čitatelja, njih 44 posto, odgovorilo je na anketi da će glasati za SDA. Na drugom mjestu je SBB sa 14 posto,a slijede SDP – 11 posto,DF – 10 posto, NiP – 6 posto, Naša stranka – 4 posto, dok PDP, SNSD i HDZ imaju po jedan posto glasova. Pet posto čitatelja kazalo je kako će glasati za neku drugu stranku, a dva posto da neće glasati.

N1
N1

Kada su u pitanju komentari na N1 Facebook Pageu, najviše su spominjani SDA, DF, SDP, Platofrma za progres i SBiH, dok su u komentarima na portalu bili i NiP te Stranka za penzionere.

“Glasat ću za onu stranku i poslanike parlamentarce koji se zalažu da se zakon usvoji da se smanje plate svim političarima it o 80% i sve privilegije da se pomoviše. Da se Političke stranke ne finansiraju iz državnog Budžeta, da se svakom političaru zabrani svaka vrsta angažovana koji ima krivičnu prijavu za kriminal, da se izmjeni u zakonu zloupotreba Izricanja kazne uvjetnom i riječ zloupotreba položaja, nego taj sudija koji donese takvu odluku i automatski tog istog proglasiti kriminalcem, zabraniti mu da se bavi tim poslovima. Svim političarima dati rok 30 dana da dokažu stečenu imovinu, a koji god to ne dokaze automatski oduzeti svu imovinu. To treba da se provjeri kod tužioca, sudija i advokata koji sarađuju sa tim kriminalcima”, jedna je od komentara.

N1
N1

Podsjetimo, opći izbori u BiH raspisani su za 2. oktobar.

Na općim izborima građani BiH biraju članove Predsjedništva i zastupnike u Parlamentarnoj skupštini BiH, zastupnike u parlamentima entiteta Republika Srpska i Federacija BiH te zastupnike u deset kantona u Federaciji BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare