“Rješenje političke situacije uz uvažavanje konstitutivnih naroda”

Vijesti 18. nov. 202114:582 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sastao se danas u Banjoj Luci, sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uber sa kojom je razgovarao o aktuelnim političkim temama.

U razgovoru sa njemačkom ambasadorkom, predsjednik Čubrilović je istakao da je rješenje političke situacije u BiH moguće postići samo uvažavanjem sva tri konstitutivna naroda, a ne kao što to čini dio međunarodne zajednice koji zastupa interese samo jednog naroda.

“Predsjednik Čubrilović je istakao da je, višegodišnja podrška dijela međunarodne zajednice isključivo bošnjačkoj strani i njihovom nastojanju da izvrše unitarizaciju BiH, suprotno Dejtonskom mirovnom sporazumu, dovela do toga da je Republika Srpska primorana da na svaki miran i legalan način brani svoja ustavna ovlašćenja”, saopšteno je.

On je ukazao na činjenicu da ne postoje vidljive i iskrene namjere dijela međunarodne zajednice da istinski sasluša stavove Republike Srpske koja insistira na poštivanju Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Predsjednik Čubrilović je rekao da je najveći problem u BiH međusobno nepovjerenje tri konstitutivna naroda, kao i neprincipijelan stav i miješanje dijela međunarodne zajednice u unutrašnja pitanja u BiH, te je istakao da je moguće ostvariti napredak jedino dijalogom i dogovorom najvažnijih političkih predstavnika Bošnjaka, Srba i Hrvata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar