Roditelji optužili KCUS da su odbili primiti dječaka, Klinički to demantovao

Vijesti 28. sep. 202120:00 > 20:042 komentara
Podijeli:
Izvor: KCUS (N1)

Roditelji 13-godišnjeg dječaka Benjamina Semanića kazali su danas za N1 kako je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu cijeli dan odbijao da primi njihovog bolesnog sina. Iz KCUS-a su odbacili ove navode kazavši da se radilo o "uobičajenoj proceduri". Reporter Azur Delić je tokom javljanja uživo u Dnevniku N1 kazao da je Benjamin, ipak, primljen u večernjim satima.

Benjaminu Semaniću je u Banjaluci potvrđena tuberkuloza. On je potom upućen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Međutim, kako su kazali njegovi roditelji, čekao je cijeli dan da bude primljen u Klinički centar.

Majka Almedina Semanić je kazala kako su uradili testove za COVID-19 i do pola pet su čekali nalaze…

“Bilo smo negativni. Na to sve su nam rekli da nema sobe za njega, da je sve puno. Faktički cijeli dan smo ispred bolnice. Niti je primio inhalaciju niti neku terapiju što mora svakodnevno”, kazala je majka.

Elvira Muhić, predsjednica Udruženja za cističnu fibrozu BiH, istakla je za N1 kako su od 9:30 do 10 profaksali sve nalaze iz Banjaluke za Pedijatruju u Sarajevu.

“Međutim, jedino što su uradili je COVID test koji su čekali cijeli dan. Nalazi su stigli oko pola pet-pet i rečeno je djetetu i majci da nemaju mjesta na Pedijatriji s obzirom da tuberkuloza zahtjeva sobu za izolaciju. Kazali su da se snađu da prenoće i da sutra dođu u 9 sati i ako bude mjesta – primit će ih”, navela je Muhić.

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu su demantovali navode roditelja. Kazali su da nije tačno da su odbijeni te dodali kako je riječ o uobičajenoj proceduri. Također su istakli kako je još jedno dijete iz drugog kantona čekalo nalaze kako bi bilo primljeno.

Kako je javio reporter N1, u večernjim satima roditelji Benjamina Semanića su javili kako će dječak biti primljeni na KCUS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar