Ruskinja poginula boreći se za Ukrajinu, u Kijevu joj odali počast

Vijesti 17. sep 202216:14 0 komentara
Anadolija

Počasna garda ispalila je plotun iz tri puške prema oblačnom nebu dok su se prijatelji i suborci okupili u Kijevu kako bi se oprostili od Ruskinje koja je poginula boreći se na strani Ukrajine u ratu sa svojom domovinom, javlja Associated Press.

Olga Simonova (34) ostat će, reklu su Ukrajinci na sprovodu u glavnom gradu Ukrajine održanom jučer, zapamćena po svojoj hrabrosti i dobroti.

Lijes Simonove bio je pokriven plavo-žutom ukrajinskom zastavom, s umiljatim lavom na vrhu. Njezino ratno ime bilo je “Simba” po glavnom liku u Disneyevom crtiću “Kralj lavova”.

Rođena u Rusiji, došla u Ukrajinu boriti se protiv Rusa

Simonova, rođena u ruskom gradu Čeljabinsku, rekla je da se počela osjećati neugodno zbog svoje rodne zemlje nakon što je pročitala o ruskom ratu u Čečeniji i njezinim akcijama u ukrajinskom istočnom Donbasu i na Krimu, koji je Rusija anektirala 2014. godine.

Ispunjena sumnjama da će “ikad više moći podići zastavu moje zemlje, moje domovine”, Simonova je otputovala u Ukrajinu kako bi se pridružila sukobu u Donbasu na ukrajinskoj strani, najprije kao dragovoljac, potom bolničarka i na kraju kao pripadnik oružanih snaga.

Prijatelji i kolege rekli su da se Simonova, koja nije bila udana i nije imala djece, nedavno premjestila s istoka u južnu regiju Herson, gdje je Ukrajina pokrenula protuofenzivu protiv ruskih snaga. Rekli su da je umrla 13. rujna nakon što je njezino vozilo naletjelo na nagaznu minu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!