Sahrana Marija Pejića u četvrtak na sarajevskom groblju Lav

Vijesti 17. mar 202113:39 > 13:45 0 komentara
N1

Predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH Marijo Pejić koji je preminuo u 43. godini, bit će sahranjen 18. marta u 14 sati na groblju Lav u Sarajevu.

Isti dan u prostorijama Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) u 12 sati bit će održana komemoracija koju zajednički organizuju Hrvatsko narodno vijeće BiH, Srpsko građansko vijeće – Pokret za ravnopravnosti, VKBI i Asocijacija nezavisnih intelektualaca – Krug 99.

“Komemorativni skup će održati uz pridržavanje svih propisanih mjera u uslovima pandemije Covid-19. Zbog toga pozivamo samo najbliže prijatelje i saradnike Marija Pejića da se priključe komemoraciji putem online formata”, saopćeno je iz Kruga 99.

Marijo Pejić rođen je u Sarajevu 1977. godine.

Bio je direktor više ustanova u Sarajevu: Medijskog centra HKD Napredak, radio stanice Vrhbosna, Bosanskog kulturnog centra (u dva mandata), Televizije Bosne i Hercegovine (BHT1). Bio je član Poslovodnog odbora BHRT-a, Programskog vijeća Upravnog odbora BHRT-a u dva mandata. Od 2018. bio je i urednik na Federalnoj televiziji.

Pejić je bio i član Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH, Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 i drugih nevladinih organizacija. Na sjednici 8. Sabora Hrvatskog narodnog vijeća u Bosni i Hercegovini 9. marta 2019. izabran je jednoglasno za predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća u BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!