Salkić za N1: Radi se na pravoslavizaciji Bratunca

Vijesti 29. apr 202215:39 > 16:23 0 komentara
N1

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske za N1 je govorio je o rekonstrukciji zemljoradničke zadruge "Kravice" gdje su počinjeni strašni zločini, situaciji u Bratuncu i Podrinju te o odnosu Tužilaštva BiH prema procesuiranju direktnih izvršilaca zločina na području Bratunca i Srebrenice od 1992-1995. godine.

Salkić je kazao da vlast u Bratuncu čini sve da ovaj prostor bude isključivo po mjeri jednog naroda.

“Ovdje je donesena odluka o Ulici 9. januar, izmijenjen je grb opštine koji liči na pravoslavnu ikonu. Radi se na pravoslavizaciji ovog prostora, a sada kroz ovu aktivnost, da se radi pokušaj eliminacije bilo kakvih dokaza koji podsjećaju na zločine koji su počinjeni nad Bošnjacima. Dakle, hangar, odnosno ova hala u Kravici, predstavlja mjesto na kojem je u najkraćem mogućem vremenu, na najmanjem mogućem prostoru ubijeno najviše Bošnjaka”, navodi Salkić.

Također, Salkić je kritikovao Tužilaštvo BiH zbog neprocesuiranja direktnih izvršilaca zločina na području Bratunca i Srebrenice od 1992-1995.

“Ne mogu biti svi podjednako krivi. Nisu svi činili zločine i nisu svi građani  i narodi u BiH podjednako žrtve. Ovdje je Tužilaštvo BiH palo na ispitu, na historijskom ispitu. Mislim da će historija tretirati Tužilaštvo BiH kao nekoga ko nije želio procesuirati najteže ratne zločine u BiH”, poručuje na kraju Salkić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!