Salve optužbi u NSRS: Vama limuzina dođe kao čarape kad kupujete odijelo

Vijesti 06. jul 202118:52 > 20:42 0 komentara

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske raspravljali su danas o Konsolidovanom izvještaju budžeta za 2020. godinu, a ministrica finansija iznijela je podatak da su prihodi i primici ostvareni u iznosu od 3,6 milijardni KM. Zbrajali su se i gubici ali i optuživali krivci.

Ukupan dug Republike Srpske premašio je pet milijardi. Za opozicionare je ovo rezultat rada nesavjesne vlasti.

“Kad se kupio nov avion kupljen je i novi helikopter, a uz helikopter i nova limuzina. I ja čestitam premijeru što je došao sa novom limuzinom od 170.000. Vama limuzina dođe kao čarape kad kupujete odijelo”, izjavio je Nebojša Vukanović, poslanik Kluba SDS.

“Bijeli Tuareg je u vlasništvu Civilne zaštite iz donacije i ja koristim to auto kao komandant Republičkog štaba”, odgovorio je Radovan Višković, premijer RS.

SDS-ov Miladin Stanić je upozorio na odlazak stanovništva ali princip podjele zemljišta.

“Umjesto u Srpcu da zemlju rade seljaci, šest članova porodice ode sad iz Razboja, mogu i ime i prezime ako hoćete, a zemlju dobijaju propali političari da peru pare. Zemlju dobiju tajkuni da prave zgrade, a ne da se seljaku.”

Trivićka je poručila vlasti da ako ne znaju upravljati budžetom neka slušaju struku.

“Mi to pišemo, nosioci ekonomskih funkcija, pa neke preporuke daju ljudi koji pišu doktorate. A, vas baš briga po nekoj svojoj matrici vozite, a narod ubjediste kako je sve super”, rekla je PDP-ova poslanica.

Višković se osvrnuo i na gubitke nastale dok u vrijeme kad je današnja opozicija bila vlast.

“Možemo analizirati pokazatelje iz tog vremena. Zar treba ja danas da nosim teret propale privatizacije, koja je bila zločinačka, hiljade i hiljade radnih mijesta je izgubljeno u toj privatizaciji.”

Višković je rekao i da je u Republici Srpskoj najveća najniža plata u regionu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!