Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poziva na deblokadu računa

Vijesti 01. apr 202210:37 0 komentara
N1

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zahvalio je Parlamentu Federacije BiH, oba doma, na usvojenoj rezoluciji, kako bi se deblokirao rad BHRT-a i radnici primili zarađene plate.

“Pozivamo Poreznu upravu FBiH da poduzmu sve radnje kako bi se odblokirao račun naše kuće i radnici dobili plate. Apelujemo na sve organe vlasti da Porezna uprava FBiH ne provodi daljnje represivne mjere prema BHRT-u, odnosno skidanje novca sa računa BHRT-a, do implementacije rezolucije koju je usvojio Parlament FBiH”, navodi se u saopćenju Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Ovaj sindikat smatra sramotnim da je otkazana sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Dodaju da „dok državni poslanici, koji trebaju riješiti problem nefunkcionisanja Zakona o javnom RTV sistemu redovno primaju platu za svoj nerad, radnicima BHRT-a je pravo na zarađenu platu uskraćeno“.

Navode da je deblokada računa samo djelić rješavanja problema, te Samostalni sindikat radnika u BHRT-u i dalje insistira na ostalim zahtjevima izrečenim na protestu, kao i da se maksimalno ubrzaju sudski procesi kojim bi BHRT naplatio 63 miliona KM od Radio-televizije Republike Srpske, ali i da sve nadležne institucije, ministarstva i agencije što hitnije trajno riješe problem stabilnog finansiranja BHRT-a.

Reprezentativni sindikat u BHRT-u ne odustaje od borbe za prava radnika, zarađene plate i doprinose, i bolje uslove rada – poručuju iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!