Verlab: SIPA nije vršila pretres naših prostorija

Vijesti 08. apr 202120:22 > 20:24 4 komentara
Federalno tužilaštvo FBIH će razmotriti dopis Instituta za mjeriteljstvo o respiratorima
Federalno tužilaštvo FBIH će razmotriti dopis Instituta za mjeriteljstvo o respiratorima (Foto: N1)

Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA nije vršila pretres prostorija Verlaba, kazali su iz ove kompanije. Dodali su kako više neće davati odgovore ili komentare o toku ili u vezi konkretnog postupka.

U vezi sa objavljenim sadržajima u sredstvima informisanja na dan 08.04.2021. godine, VERLAB obavještava medije i javnost da u našim prostorijama nije vršen pretres, naveli su iz kompanije.

“Ovlaštena lica Državne agencije za istrage i zaštitu su, isključivo, prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu profesionalno obavili poslove sukladno sadržaju sudske odluke”, dodali su u Verlabu.

Kako su još kazali, Verlab neće davati odgovore ili komentare o toku ili u vezi konkretnog postupka.

“Ostajemo orijentisani postupanju u skladu sa odlukama sudova i nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini bez upuštanje u komentarisanje istih. Molimo medije da se suzdrže objavljivanja neprovjerenih, netačnih ili neistinitih sadržaja”, poručili su iz Verlaba.

Podsjećamo, po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Tužilaštva KS, pripadnici SIPA-e su danas izuzeli dokumentaciju na tri lokacije, o respiratorima ‘Srebrene maline’.

SIPA će u zakonskom roku izvijestiti nalogodavce o provedenim aktivnostima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare