Sapunica na društvenim mrežama: Arnaut i Mijatović nastavili sa prepucavanjem

Vijesti 29. nov 202219:44 4 komentara
N1

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat Pokreta za državu za delegata u Domu naroda Parlamenta BiH, "zahvalio" se javno Damiru Arnautu, koaliconom kolegi koji ga je prozvao jučer u gostovanju na N1. "Ogromna je odgovornost na Pokretu za državu i svim strankama članicama da to ne dopuste. Nikom ne isporučujte državu, pogotovo ne Dodiku, državnom neprijatelju broj 1", naveo je.

“Ljudi, Arnaut je zabrinut. Pa ne može sam čovek nositi terete za celu državu, ima li još patriota da pomognu?”, naveo je Mijatović sinoć, a danas se ponovo oglasio: “Javno se želim zahvaliti Damiru Arnautu da je ipak shvatio i prihvatio da smo u koaliciji sa HDZ-om i SNSD-om na nivou države. Sad bih trebao biti zajedljiv i reći je**š karakter koji nije labilan, ali neću. Bravo Damire nije život jedan princip, a ni jedna stranka”, napisao je Mijatović na Twitteru.

U sapunici na društvenim mrežama nije dugo trebalo da stigne i Arnautov odgovor.

“Kaže lik koji je odletio iz SNSD, preletio kroz NDP i aterirao u SDP. Nikad nećeš biti u kategoriji PONOSNIH preletača sa mnom i Jasnom Duraković. U četvrtak te testiramo jel’ PzD zaista Pokret za državu ili Pokret za dodika. Trojka će, neovisno o ishodu, biti još jača. A država?”  odogovrio je na Mijatovićev Twit Damir Arnaut.

Mijatović je, u društvu Nermina Nikšića danas posjetio Milorada Dodika u Istočnom Sarajevu, prema svemu sudeći Dodikov SNSD će dobiti famoznog 4. delgata u Domu naroda BiH koji će mu omogućiti da nastavi sa opstrukcijama.

Podsjetimo, danas su HDZ i Osmorka potpisali koalicioni sporazum. Aranut je uoči potpisivanja za N1 rekao kako “na vlast dolaze nove snage osim onih koje je matematički nemoguće zaobići”. Dragan Čović je izjavio kako je siguran da će treći partner biti SNSD.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare