Sarajevo je trebalo biti primjer

Vijesti 25. mar 202119:57 14 komentara

Nižu se reakcije nakon odustajanja Bogića Bogićevića na kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. I sve to zbog jučerašnje sjednice Gradskog vijeća gdje su se trebala desiti imenovanja, a mnogi sjednicu nazvali cirkusom. Odustajanja Bogićevića danas većina naziva sramotom, ne njegovom, već onih koji su doveli do toga.

Dan nakon sjednice Gradskog vijeća koju su sami vijećnici nazvali cirkusom i odluke Bogića Bogićevića, građani razočarani. Lobiranje, trgovina ii politička kaljuža, Bogićević nije iamo šanse, kazali su nam.

Brojne objave na društevim mrežama pozivi da se ne odustaje. Online peticija koja je skupila do 17 sati 10.000 glasova podrške. Sam Bogićević nedostupan za novinare. U pismu kojeg je sinoć poslao Nerminu Nikšiću naveo je kako je očigledno postao kamen spoticanja u odnosima Četvorke koja je pokazala nejedinstvo

Na ovaj scenarij Irfan Čengić upozoravao je još prije dva mjeseca, prozivali su ga paranoikom. Ibrahim Hadžibajrić kaže da se od početka znalo da nema dovoljno ruku za izbor predsjednika Vijeća i poručuje kako nije izdajnik.

Elmedin Konaković odgovara tužbom protiv Hadžibajrića i Abdulaha Skake zbog “pritiska na vijećnike i pokušaj trgovine”.

Sarajevo je dobilo nokaut, rekao je akademik Esad Duraković, Zlatko Lagumdžija dodao da je riječ o gubitku za multietničku BiH, Senad Pećanin se stidi.

Sarajevska trojka danas kaže kako su osigurali većinu u Gradskom vijeću i izbor Bogića Bogićevića. Da li je to doista tako saznaćemo u petak za kada je najavljen nastavak konstituirajuće sjednice.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare