Sarajevo: Na Stupu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje četiri osobe

Vijesti 24. nov 202116:59 0 komentara
Foto FENA/INOBiH

Ekshumacija koja je jutros započela u sarajevskom naselju Stup, u neposrednoj blizini stupske petlje, okončana je, a tom prilikom ekshumirani su posmrtni ostaci najmanje četiri osobe.

“Prema riječima patologa koji je prisustvovao ekshumaciji, pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci najmanje tri osobe i kompletni posmrtni ostaci jedne osobe”, kazala je Feni glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić.

Dodala je da, prema riječima ljekara sudske medicine koji je prisustvovao ekshumaciji, najvjerovatnije se radi o starijim posmrtnim ostacima koji zapravo ne pripadaju mandatu Instituta za nestale osobe BiH.

Ekshumirani posmrtni ostaci će biti prebačeni u prosekturu groblja Sveti Marko u Miljevićima gdje će uslijediti njihova obrada i utvrđivanje njihovog porijekla.

Ekshumacijom je rukovodilo Tužilaštvo BiH, a prisutni su bili i istražitelj Instituta za nestale osobe BiH, antropolozi Međunarodne komisije za nestale osobe BiH, ljekar sudske medicine, radnici kao i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!