Sarajlija privatni bazen punio iz javnog hidranta, prijavili ga građani

Vijesti 23. jul 202214:24 > 14:27 0 komentara
ViK/N1

U Sarajevu je utvrđeno neovlašteno korištenje komunalne vodne usluge, nakon što je Služba kontrole Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija po prijavi građana utvrdile da je Sarajlija bazen u privatnoj kući punio priključivši se na javni hidrant.

“Dana 23.07.2022.godine oko 01,00 sati pripadnici Sluzbe za kontrolu,KJKP”ViK”d.o.o.Sarajevo,utvrdili su neovlašteno korištenje komunalne vodne usluge. Nakon što smo dobili informaciju o navedenom događaju u naselju Kobilja Glava, ekipe Službe kontrole izašle su na lice mjesta i tom prilikom utvrdili neovlašteno korištenje vodne usluge, na način da je jedan od potrošača sa uličnog hidranta neovlašteno koristio vodu, tako što je punio privatni bazen za kupanje. Protiv lica koje je neovlašteno koristilo vod , poduzeće se zakonom predviđene mjere i radnje”, naveli su iz ViK-a.

Zahvalili su se građanima na saradnji i pomoći te pozvali ih da prijave svako neovlašteno korištenje vode i druge nedozvoljene radnje na telefone 033 483 408 i 033 483 413.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!