Sarajlije danas izlaze na ulice, traže smjenu vlasti

Vijesti 17. apr 202107:19 > 07:37 3 komentara
N1

U Sarajevu se danas održavaju novi protesti sa početkom u 12.05 sati ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Organizatori, između ostalog, traže da se imenuju novi saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koji će u roku od 14 dana po imenovanju javnosti predstaviti jasan i provodiv Akcioni plan borbe protiv pandemije korona virusa i upravljanja krizom.

“Iako smo naše zahtjeve blagovremeno uputile poštom i predale na protokol svih ministarstava Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i ponudile tri mogućnosti odgovora na naš zahtjev, niko od pomenutih nivoa se nije udostojio ni odgovoriti, a kamoli udovoljiti zahtjevima neformalne grupe građana i građanki koji su podržali proteste i zahtjeve incijative Borba za život”, saopštili su iz neformalne grupe građana grupe.

Aktivistica Nejra Latić Hulusić, kazala je za N1, da prethodni protesti jesu dali željeni efekat, dok su se dogovorili da izađu iz online svijeta ponovo na ulicu i da prestanu se baviti se komentarisanjem razočarenjima online.

Demonstranti će se okupiti na dvije lokacije: vozači na platou Željezničke stanice, a pješaci ispred Zemaljskog muzeja.

Protestna vožnja kretat će se od platoa ispred Željezničke stanice do raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića, do raskrsnice ulica Zmaja od Bosne – Vrbanja. Protestna šetnja održat će se od Zemaljskog muzeja do Parlamentarne skupštine BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare