Sarajlije zateklo pitanje: Kada ste posljednji put izradili fotografiju?

Vijesti 09. feb 202214:21 > 15:02 1 komentar
N1

Mnoge je iznenadila i zatekla nedavno objavljena vijest o mogućem gašenju Instagrama i Facebooka u Evropi. Ove platforme uveliko su promijenile načine na koje gledamo i dijelimo svoje uspomene, naročito kada je riječ o fotografijama. Stoga, danas smo građane Sarajeva pitali: Kada ste posljednji put izradili fotografiju?

Mnoge je ovo pitanje nasmijalo i zateklo, a odgovori su bili različiti.

Dok stariji gospodin odgovara kako je posljednju fotografiju izradio “prije dva mjeseca”, njegov mlađi sugrađanin kroz smijeh dodaje: “Ja se ne sjećam da sam uopšte izrađivao fotografije u skorije vrijeme”.

“Onda kada mi je trebalo za pasoša”, odgovorio nam je Sarajlija, kome se pridružilo još nekoliko upitanih građana dodavši da fotografije izrađuju samo zbog dokumenata.

Neki od sagovornika rekli su nam i da se radi “o teškom pitanju”, te da su posljednje svoje fotografije izradili jako davno.

“Ma to je bilo u prošlom vijeku”, šali se jedan Sarajlija.

A da se fotografije još uvijek izrađuju, iako, nažalost, jako često zbog izrade viza za naše građane, navodi nam vlasnica jedne od fotografskih radnji u Sarajevu.

“Ipak, to nije kao što je nekada bilo. Sada je to dosta i jeftinije. Aktuelni su odlasci, tako da ima dosta viza. Također, postoji period kada se studenti slikaju zbog iskaznica”, rekla nam je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare