Sarita Vujković – žena koja vraća društveni angažman u Muzej

Vijesti 19. apr 202214:54 0 komentara
N1

Serijal "Tako se to radi" predstavlja vam Saritu Vujković. Rođena je u Banjoj Luci 1972. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu. Studije Istorije umjetnosti završila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1998. godine. Magistrirala, a zatim i doktorirala.

Danas je rukovoditeljica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Vujković je magistrirala je u okviru interdisciplinarnog postdiplomskog studija Teorije umetnosti i medija, na Univerzitetu umetnosti u Beogradu 2008. godine. Doktorsku disertaciju odbranila je 2011. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

U serijalu “Tako se to radi” ova društveno angažirana radnica otvoreno govori o ulozi umjetnosti i kulture u 21. stoljeću, te o značaju žena u umjetničkim djelatnostima. Predstavlja i svoj akademski put.

Bila je kustos većeg broja izložbi likovne, vizuelne i audio vizuelne umjetnosti u zemlji i inostranstvu. Bavi se kritikom i teorijom savremene vizuelne umjetnosti.

Ovaj serijal se implementira u partnerstvu sa Westminster fondacijom za demokratiju (WFD), uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!