Šarović: Ako vlast u RS ne ispuni zahtjeve protesti će biti nastavljeni

Vijesti 30. sep 202115:02 0 komentara
Predsjednici opozicionih stranaka u RS

Na velikom narodnom protestu koji će u subotu biti održan u Banjaluci izlazimo sa jasnim zahtjevima i rokovima za njihov ispunjavanje, a ukoliko oni ne budu ispunjeni protesti će biti nastavljeni, poručili su ovo danas predsjednici opozicionih stranka iz Republike Srpske, nakon sastanka koji su održali u Banjaluci.

Pozvali su građane da u što većem broj izađu na protest i iskažu nezadovoljstvo pokušajima gušenja medija i potezima vlasti koja ne radi u interesu građana.

“Očekujem jedan veliki miting i potpuno je jasno da sa protestima, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni, nećemo stati i oni će se nastaviti u kontinuitetu u vremenu koje je pred nama”, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

On je izrazio uvjerenje da će odziv građana biti odličan i da će protesti proteći u mirnoj i demokratskoj atmosferi dodajući da su sve procedure i dozvole za održavanje mitinga privedene kraju.

Šarović kaže da su, iako je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi RS, dešavanja proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se također govoriti na ovom protestu.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, poručio je da će u subotu biti održan veliki mirni narodni protest sa ključnim zahtjevom da režim koji guši i medije i život u Republici Srpskoj treba zaustaviti.

“Zato s pravom i velikim optimizmom očekujemo da će to biti praznik demokratije na kojem će građani slobodno poručiti da je dosta tiranije i da hoće normalan slobodan život u kojem će vlast štititi njihovo zdravlje i njihova prava, što danas nije slučaj”, kazao je Borenović.

Borenović je dodao da očekuju veliki broj građana koji će, kako kaže, zajedno sa predstavnicima opozicije iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u koje je vlast dovela RS i zatražiti da se rješavaju problemi njenih građana.

Reagovao je i Nebojša Vukanović, predsjednik Pokreta za pravdu i red.

“Ako ljudi žele slobodu smatram da u subotu trebaju doći na Trg Krajine u Banjaluci jer je vlast prevršila svaku mjeru. Toliko se toga samo u posljednjim danima izdešavalo da vjerujem da je svaki građanin na neki način pogođen. Smatram da se moramo oduprijeti putu u totalitarizam na kome nažalost strmoglavo luta Republika Srpska posljednjih desetak godina”, poručio je Vukanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!