Šarović, Čengić, Latal i Pilav gosti Dana uživo

Vijesti 12. okt 202212:56 0 komentara
N1

U današnjem Danu uživo gledajte:

današnjoj emisiji pratimo poruke iz Brisela, hoće li BiH dobiti uslovni kandidatski status za pridruženje EU, šta o tome kažu predsjedavajući Savjeta ministara, a šta šef delegacije EU u BiH?

Je li nakon odluke CIK-a o ponovnom brojanju glasova za nivo predsjednika RS opozicija odustala od protesta, kako gleda na nova upozorenja lidera SNSD-a Milorada Dodika, čime objašnjava gotovo 100.000 glasova manje od Željke Cvijanović u trci za člana Predsjedništva BiH, da li je vrijeme da ode sa čela stranke – pitamo predsjednika SDS-a Mirka Šarovića.

Zašto je sa federalnog, završio na kantonalnom nivou, kako je sa 10. pozicije na stranačkoj listi dospio na drugu, ko su kolege iz stranke za koje tvrdi da su mjesecima radile protiv njega, vjeruje li da stranka Nermina Nikšića skupa sa koalicionim partnerima može formirati vlast i u FBiH i u Parlamentu BiH – za „Dan uživo“ govori SDP-ov Irfan Čengić.

Uslovni kandidatski status BIH za pridruživanje EU, izvještaj Evropske komisije prema kome naša zemlja tapka u mjestu godinama, nametnute izmjene Izbornog zakona od strane Christiana Schmidta – analizira regionalni urednik Balkanske istraživačke mreže Srećko Latal.

„Mašina“ je novi spot grupe „Zar“ za koji je dio kadrova zabilježen na njihovom ljetošnjem zajedničkom koncertu sa „Atomskim skloništem“. Amir Pilav, frontmen „Zara“ otkriva kada će konačno izaći novi album ove grupe, te da li je pokretanje muzičkog studija u Minhenu usporilo njihov rad na novim pjesmama.

Danas smo slikom i na Mediteran film festivalu u Širokom Brijegu, kao i na Konjic food festu.

Tu su i servisne i sportske vijesti, kao i aktuelnosti iz svijeta.

Sa vama u „Danu uživo“ ove srijede – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!