Šarović: Dan RS uvijek slaviti, ali ne iritirati nikoga

Vijesti 30. dec. 202114:56
Podijeli:
Izvor: N1

"Јa bih preferirao da nikog ne iritiramo našim obilježavanjem i našom proslavom. Biću i ja i drugi predstavnici SDS-a na obilježavanju kada to bude za nekoliko dana, jer je to tekovina od prije 30 godina za koju je najzaslužnija Vojska Republike Srpske i SDS i drugi koji su u tome učestvovali", rekao je danas predsjednik ove stranke Mirko Šarović.

Šarović je u Banjaluci tokom novogodišnjeg prijema za novinare ocijenio da će naredna godina biti izazovna i teža u svim elementima od ove iz više razloga, ne samo zato što će biti izborna.

Dodaje da će godina biti teška zbog aktuelne krize izazvane, između ostalog i Inckovom zakonom i pričom oko nadležnosti…

Na pitanje novinara da li će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, ima li ambiciju, kaže da je on po logici stvari predsjednik SDS-a, što bi impliciralo i mogući kandidat.

“Prije konačnog dogovora pravit će se dogovor između SDS-a i PDP-a i drugih iz opozicije o tome koja će stranka dati kandidata za jednu od dvije inokosne funkcije. Ne vidimo neku namjeru da se to desi u neko skorije vrijeme. Prije nego što će SDS izaći sa svojim kandidatom desiće se razgovori i dogovori sa drugim opozicionim strankama, prije svega sa PDP-om oko toga ko će imenovati svog kandidata za srpskog člana Predsjendištva i kandidata za predsjednika Republike Srpske”, rekao je Šarović.

Nije htio špekulisati o imenima za kandidata iz SDS-a, navodeći da će se preferirati to ko od ličnosti ili funkcionera SDS-a “može najviše da povuče”.

Potvrdio je da bi Nebojšu Vukanovića rado vidio u SDS redovima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar