Šarović: Izbori u Prijedoru historijska prilika za konačan udarac SNSD-u

Vijesti 13. okt. 202111:47
Podijeli:
Izvor: N1

Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), izjavio je da su izbori u Prijedoru historijska prilika da zadaju konačan udarac SNSD-u i da imaju Prijedor, Banju Luku i Bijeljinu kao ključne temelje opozicije.

“Ukoliko ih pobijedimo u Prijedoru, mi smo pobjednici za opšte izbore 2022. godine i oni to znaju. SDS će nastojati da imamo jednog zajedničkog kandidata opozicije u Prijedoru. Vidjećemo ko može da ima najveću podršku i jedan zajednički kandidat je nešto ka čemu treba da težimo”, poručio je Šarović.

Predsjednik SDS-a je kazao da će SDS kroz proces koji slijedi, nastojati da opozicija iznese kampanju svog kandidata ne dirajući u razloge koji su naveli, već sad bivšeg gradonačelnika, da podnese ostavku.

“SDS se nikada nije bavio prljavim stvarima. Razloge za ostavku ostavljamo bivšem gradonačelniku i njegovoj porodici i njegova je to odluka. Samo nekorektni i nedostojni ljudi mogu optuživati SDS za ovu aferu u Prijedoru koja je dovela do ostavke gradonačelnika”, dodao je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar