Šarović: Ko želi promjene treba da stane u prvi red protiv SNSD-a, nema sredine

Vijesti 12. jul 202213:00 1 komentar
Mirko Šarović (N1)

Srpska demokratska stranka danas je obilježila 32 godine od osnivanja. U Banjaluci, predsjednik stranke Mirko Šarović, sjetio se osnivača stranke, ali i komentarisao predstojeće izobre i izjavu visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta o udžebnicima u Republici Srpskoj.

Šarović je kazao da su obišli gradove širom RS i da je kruna tog puta na godišnjicu stranke u Banjojluci. Osvrnuo se na predstojeće izbore u oktobru mjesecu. Rekao je da niz uvreda od DNS-a Nenada Nešića koje su mu upućene od njega, neće ostaviti posljedice.

“Vodićemo pozitivnu kampanju. Nećemo se bacati kamenom, ko želi sa se bori i da mijenja ovo društvo ne treba da se bavi pitanjima opozicije. Neka se okrenu prema aktuelnoj vlasti, oni su naš cilj. Ko želi promjene on treba da stane u prvi red protiv SNSD i njihovih satelita. Tu nema sredine i drugog puta, samo je opcija za građane koja je kristalno presječena, vlast i opozicija . Naš protivnik je SNSD i aktuelna vlast”, kazao je Šarović

Istakao je da svako dobrodošao u borbi protiv režima.

“To nije problem za naš odnos i borbu uključujući i one koji nisu danas s nama. Zvao sam lično i Nebojšu Vukanovića. On se zahvalio i rekao da je na odmoru, ali da je tu bio bi prisutan”, kaže Šarović.

Na pitanje da prokomentariše izjavu visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, da je “problematično to što srpska djeca u Republici Srpskoj, ali i djeca različitih nacionalnosti, imaju različite programe iz istorije”, kazao je:

“Ne vidim zašto bi se on bavio time i ne vidim razloga. Trebamo tražiti način da on ode iz BiH. Smatramo da odluke trebaju da donose domaće vlasti, a ne gospodin Schmidt. Ko god posegne za takvom odlukom on proizvodi krizu u BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare