Šarović: Manipulacija boračkom populacijom s ciljem spašavanja vlasti

Vijesti 19. apr 202215:41 0 komentara
Mirko Šarović: Milorad Dodik laže
N1

Aktuelna vlast treba da Boračku organizaciju Republike Srpske ostavi na miru da autonomno radi i donosi odluke. Sve što smo mogli vidjeti poslednjih dana je manipulacija boračkom populacijom sa jednim jedinim ciljem, a to je spašavanje vlasti, istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Boračku populaciju u Republici Srpskoj aktuelna vlast je rascjepkala u 17 kolona da bi danas pokušali Boračku organizaciju RS iskoristiti u stranačke svrhe. BORS na svojim organima treba da usaglasi svoje odluke a ne da se ti stavovi BORS-a pokušaju kreirati iz centara jedne političke opcije“, pojasnio je Šarović.

Predsjednik SDS kaže da je naivnih i onih koji kratko pamte sve manje i da su građani a pogotovo borci prozreli igru vlasti.

„Umjesto da imamo skup boraca kojim bi se tražio novi zakon o pravima boraca koji garnatuje pravičnost za borce, borački dodatak od 5 KM po mjesecu učešća u ratu, izmjene u oblasti invalidnina jer preko 20 hiljada invalida rata danas prima iznos na mjesečnom nivou od 30 KM do 100 KM a na prvi posao još čeka 1660 djece poginulih boraca, danas neko gura borce u prve redove da brane aktuelnu vlast“, naglasio je Šarović.

On kaže da se aktelna vlast ne može amnestirati svoje odgovornosti organizovanjem protesta i sakrivanjem iza boraca kojima su praktično uzeli sve.

„Sistematski se provodi kampanja straha i proizvodnje neprijatelja već godinama. Kao epilog svega imamo RS izolovanu od svih relevantnih međunarodnih faktora. Kocarska politika „biti ili ne biti“ za RS koju je proklamovao i provodi Milorad Dodik je dovela RSu u ovu poziciju. Sutra će ta loša i hazarderska politika vlasti tražiti da se sakrije iza boraca“, zaključio je Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!